Bilinen, bilinmeyen, ücretli ücretsiz tam 300 Kamp Alanı . Kamping İşletmelerinin sunduğu imkanlardan faydalanmak isteyen veya ben doğa içerisinde solo kamp yaparım diyenlere özel tüm kamp alanı seçeneklerini sizlere bu kamp alanları rehberimizle sunmaya çalışıyoruz. Siz de üye olup bu kamp yerlerine yorum yaparak, görüş ve düşüncelerinizle insanları bilgilendirebilirsiniz.
Sitemizde kayıtlı onlarcası var hepsine tek tek değinmeyi gerçekten çok isteriz ancak yüzlerce sayfalık bir metin olur ve zaten siz de bu kadar uzun bir metni okumak istemezsiniz. Bunun yerine öne çıkan kamping işletmelerinden bazılarını ele alacağız. Bahsetmediğimiz diğer kamp alanlarını ise aşağıda “Daha fazla görüntüle” diyerek görebilirsiniz.
ANT Kamping Marmara Denizi’nin güney kıyısında, Erdek Koyu’nda yer almaktadır. Erdek’e 6 Km. Uzakta. Kamp alanı deniz kenarındadır ve özel plaja sahiptir. Kamp yeri, 35 yaşındaki çam ağaçlarının gölgesinde. Karavanlar için elektrik prizleri mevcuttur.
İstanbul, Yenikapı limanından Bandırma limanına günlük deniz otobüsü seferleri bulunmaktadır. İDO web sitesinden (http://www.ido.com.tr) tarifeleri inceleyebilir ve bilet satın alabilirsiniz. Bandırma limanından kamp alanına sık sık otobüs seferleri vardır (yaklaşık 15 dakika).
Kamp alanına İzmir yönünden D-565, Çanakkale ve Bursa yönlerinden D-200 (E-90) yollarından rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Fiyatlar yıllara ve mevsimlere göre değişiklik gösterebileceğinden Kamping’in güncel fiyatlarını kendi sitesinden kontrol etmek en doğrusudur. Güncel fiyatları aşağıdaki adresten öğrenebilirsiniz.
http://www.campingant.com/fiyatlarimiz.html
Karadan denize esen kuzeydoğu rüzgarı, rüzgar sörfü için ideal koşulları yaratır. Kapıdağ eteklerinde olduğumuz için günübirlik doğa yürüyüşleri için ilginç yürüyüş parkurları bulunmaktadır. Yakındaki “Kyzikos” antik kenti de görülmeye değer. Avşa ve Marmara adaları Erdek limanından her gün ziyaret edilebilir.
Manyas Kuş Cenneti’ni ziyaret edebilirsiniz
Dünyaca ünlü IBA sertifikalı Kuş Cenneti Milli Parkı, Balıkesir karayolu üzerinde ve kampımıza sadece 20 km uzaklıktadır. Balıkesir karayolu üzerinde Bursa kavşağından hemen sonra sağa ayrılan 3 km’lik toprak yolla mağaraya ulaşılır. Bu parkı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Park içerisindeki gözetleme kuleleri, kuş müzesi ve park içindeki ekran ve kameralardan canlı CCTV yayınını izleyebilirsiniz. Parkta piknik yapmaya uygun tuvalet ve masalar var ancak yakınlarda market olmadığı için kendi yemeğinizi getirmelisiniz.
Yıldız koy Arkadia bakir bir bölge olan Yıldız Koyunu mümkün olduğunca bakir tutmaya çalışan, Türkiye’nin tek su altı milli parkı olan, insanı teknolojiden uzaklaştırıp, doğaya yakınlaştıran, personeliyle neşe katan, müzikleriyle coşturan, mutfağı inanılmaz lezzetli, geçmiş yıllardaki hatalarından ders çıkartıp, bu sene daha iyisini yapan mükemmel bir kamp alanı. Şiddetle ve hiddetle tavsiye edilir.
Fiyatlar hakkında güncel bilgi işletmeden alınması tavsiye edilir. Zira yıldan yıla, sezona göre değişebiliyor.
Bayramlarda vapur saatsiz çalışmakla beraber sefer yaklaşık 1s. 20dk. sürdüğü için periyot bellidir. Online rezervasyon candır;)
Gelibolu – Eceabat arasında Eceabat’a yaklaşık 3km. kala görecekleri Kabatepe sapağından dönüp limana gelmeliler.
Adaya vardıklarında ise Kaleköy güzergahını takip edip, Yıldızkoy tabelasından saparak yaklaşık 500 m. kadar daha ilerlemelidirler.Koya girdiklerinde sağda otopark girişimizi göreceklerdir.
Adaya İstanbul’ dan otobüs seferi yapılmaktadır. Diğer illerden gelenler Kabatepe Limanı’ na ulaşmak için Eceabat’ tan kalkan minübüsleri kullanabilirler. Adaya geldiğinizde Kaleköy minibüsüne binip Uysallar markette inerseniz yaklaşık 10dk.lık bir yürüyüşle koya ulaşabilirsiniz.
Bunun için 444 0 752 nolu telefondan ya da http://www.gestasdenizulasim.com.tr/ adresinden bilgi alınabilir.
Fethiye’ye yakın olup bilinmeyen bir doğa güzelliği; Yeşil Vadi. Bilenlerin her yaz uğradığı, bilmeyenlerin de bu yazıdan öğreneceği eşsiz bir doğa güzelli olan Yeşil Vadi Kamp alanı ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.
Fethiye’nin merkezine yakın olan bu gezi alanı şahsi aracınınla 20-30 dakika arasında ulaşabileceğiniz bir konumda bulunuyor. Yanıklar köyüne çok yakın bir konumda bulunur, isterseniz minibüs ile de ulaşım imkanı bulunmaktadır.
Kamp severler için güzel bir kamp alanı olan bu yer, kalabalıktan uzaklaşmak için mükemmel bir tercih olacaktır. Kampçıların seveceği el değmemiş ve doğal güzelliği korunmuş olan bu alan, bir çok hayvana da ev sahipliği yapıyor. Sürüngenlere ve yaban domuzlarına karşı dikkatli olmanız önerilir.
Camping İletişim Numarası: 0535 785 94 82
Askar Camping Akçay’ın 4 kilometre ilerisinde, Çanakkale yolu üzerinde kaplıcalarıyla ünlü beldede yer alıyor. Kazdağı eteklerinde bulunan belde, özellikle sıcak suları ile ünlü termal turizm yöresi. Çeşitli hastalıklara şifa olan 64 derecedeki kaplıca suyu, tesisleri ile yıl boyunca yerli ve yabancı turistlere açık.
Belde merkezinde bulunan mini amfi tiyatroda çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri yapılmakta, ayrıca Ağustos ayı içerisinde, Güre Sarıkız etkinlikleri, Güre Belediyesi tarafından organize edilmekte. Pınarbaşı piknik yeri, Milli Park’ın rekreasyon alanlarından olup, otoparkı mevcut. Piknik için ideal bir yer.
Son yıllarda büyük ilgi gören ve adeta Güre’nin simgesi haline gelen kaplıca ve termal tesisleri yöredeki şifalı su kaynaklarının en ünlüsü. Güre Kaplıcası’nın bugün kullanılmayan eski bölümündeki mimari süsler, sütunlar ve kabartmalar, sıcaklık ve ılıklık gibi eskiden de var olan bölümlerin izleri ilgi çekici.
Radyoaktif özellikleri ile tanınan Güre kaplıcasının şifalı suyu 64 derece. Antik çağdan beri kullanıldığı anlaşılan ve yöredeki Astyra kentine ait sıcak su kaynağı olan kaplıcada Belçikalı ve Türk uzmanlarca yapılan analiz raporlarına göre. Potasyum, sodyum, kalsiyum, mağnezyum, demir, alüminyum bulunuyor. 10 günlük kürlere devam edenler kaplıca suyunun bazı kadın hastalıklarına, müzmin romatizmalar, cilt hastalıkları, guatr, kireçlenme, sedef, böbrek taşı, kumları ile karaciğer rahatsızlıklarına iyi geldiğini belirtiyorlar.
Mersin-Antalya D400 kara yolu üzerinde, Anamur ilçesine 8 km uzaklıkta olup yaklaşık 10,3 hektarlık bir alana sahiptir. Çadır, karavan ve günübirlik hizmetler verilmesi ve çevrenin tüm olumsuz etkilerinden uzak olması sebebiyle yoğun ilgi gören ender tabiat parklarımızdan biridir. Otopark, Duş, Tuvalet, Elektrik gibi imkanlar mevcuttur. Fiyatlar hakkında görüşmek ve rezervasyon için lütfen kamp alanı ile aşağıdaki kamp sayfasına giderek telefonla iletişime geçiniz.
Kamping İşletmelerini (Ücretli Kamp Alanları) konu aldık. Şimdi sıradaki konumuz Ücretsiz “Kamp Yerleri” . Gelin beraber seçeneklerinize göz atalım.
Türkiye’nin en doğusundan en batısına sayısız Göl, Akarsu, Vadi, Kanyon, Koy ve Ormanlık alan var. Ücretsiz kamp dediğimizde akıla gelen ilk şey bir işletmeye bağlı olmayan, özel mülke ait olmayan bir yerde çadırla konaklamaktır. Yasalarımız gereği kamuya ait alanlarda ve tabiat varlıklarının koruma altında olduğu yerlerde özel izinlere tabii kamp yapabilirsiniz. Bu yerlerde zorunlu haller durumda kamp yapmanız gerekiyor ve izin alma durumunuz da yoksa şayet kesinlikle ama kesinlikle ateş yakmamalısınız. Özellikle yazları kurak geçen ve ormanlarında bolca iğne çam ağaçları bulunan Çanakkaleden, Ege ve Akdeniz Kıyılarına kadar orman içlerinde ateş yakmanız kesinlikle yasaktır. Çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalmanıza sebep olur.
Tabiat varlıkları koruma altında olan Longoz Ormanları, Caretta caretta yumurtlama alanı olarak işaretlenen kumsallar sebebi her ne olursa olsun keyfi veya zaruri fark etmeksizin kamp yapılamaz. Çok ciddi cezalar uygulanmaktadır.
İlgili mahalli idarelerden gerekli izinleri tahsis etme durumunda yada zaruri kamp yapmanız gerektiğinde, örneğin sırt çantanızla gezen bir gezginsiniz Huser Yaylasına çıktınız. Burada çadırınızı kurararak, doğaya zarar vermeden, yerde ateş yakmadan, çöpünüzü ardınızda bırakmadan, kamp yapabilirsiniz. Benzer kurallar, koruma altında olmayan hemen her yerde kamp yaparken geçerlidir.
Öncelikle ateşin neden yakılmaması gerektiğini anlamakla işe başlayalım. Yerde yakılan ateş, toprağın içerdiği organik bileşenlere zarar vererek toprağı organik açıdan fakirleştirir. Özellikle nisan aylarından başlayarak yaz aylarında Ege ve Akdeniz bölgelerinde orman içlerinde yakılan ateş, çok ciddi bir orman yangını riskini beraberinde getirir. Bu bölgelerde orman yangını başlatmak için ateşin doğrudan yakıldığı yerde yayılması değil, bir kıvılcımın bulunduğunuz yerden birkaç metre ileride kuru iğne çamlarının üzerine düşmesiyle dahi başlayabilir. Ve bu bölgelerde çıkacak yangınlar, bireysel müdahaleniz ile söndüremeyeceğiniz bir hızla yayılır.
İlave 1 kg ağırlığı taşımak, bir ormanın yok olmasına sebep olmanın vicdan azabını taşımaktan çok daha iyidir. Siz o 1 kiloyu taşıyın.
Kış aylarında ise bir kürek yardımıyla toprağa orta derinliklte bir çukur kazarak tabanına ve çevresine çevrenizde bulduğunuz taşlar yerleştirerek ateş yakabilirsiniz. Çukur, ateşi kontrol etmenize olanak tanır.
Fiyata ve lokasyona göre Kampingleri listeleyin.
Listelenen kampingler arasından fiyat ve imkanları inceleyin.
Telefonla veya rezervasyon talep formu ile rezervasyon talep edin
Tur ve Etkinlik ilanlarınızı yayınlayın.
İlanları Karşılaştır
Karşılaştırlütfen kullanıcı adınızı ya da e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir link alacaksınız.