Şelalelerin yer aldığı vadi içine orman içindeki patika yoldan iniş yapılır. Vadinin çoğu yerinde 10 metre genişliğinde düz alanlar vardır. Vadi içinde, ortalama 1100 metrelik bir yürüyüş sonrası birinci şelale karşınıza çıkar. Birinci şelalenin hemen yanından yokuş yukarı 10 metresi % 80 eğimli, 15 metresi % 60 eğimli tırmanış ve yine çalılar arasındaki patikada 20 metre ilerledikten sonra 1. şelalenin akış tepesindeki vadiye inilir.
Buradan 250 metre ilerleme yapıldıktan sonra 2. şelale karşınıza çıkar. Burada da hemen şelale yanından yukarıya orman içine % 70 eğimli 30 metre bir tırmanış ve tırmanıştan sonra 20 metrelik patika yoldan yüründüğünde 2. şelalenin üzerine çıkılır. Burada vadi içinde 200 metre daha ilerledikten sonra karşınıza 3. şelale çıkar.
Parkur boyunca ziyaretçilere yemyeşil bir bitki örtüsü eşlik eder. Vadi içindeki ormanlık alanda kestane, meşe, gürgen, ıhlamur, şimşir, kızılcık, kızılağaç, kavak, çınar, karayemiş, kocayemiş, yabani elma, yabani kiraz, yabani fındık, defne, muşmula, yılkın çalısı, geyik üzümü, yabani üzüm, ovaz, ahlat, orman gülü, böğürtlen, kuşburnu gibi bitki türlerine rastlamak mümkündür.
Nasıl Ulaşılır?
Adres alanı başlığında yer alan “Yol Tarifi Al” sekmesine tıklayarak yol tarifi alabilirsiniz.
Önemli Uyarı!
Bu bölge vahşi hayvanlara ev sahipliği yapmaktadır. Vahşi hayvanlara karşı ne gibi önlemler alınabileceği ile ilgili hazırlanan kamp rehberimize her koşula hazırlıklı olmak, bilinçlenmek adına mutlaka göz atın.
Siz de bir şeyler ekleyin
Harmankaya Şelaleleri çevresinde kamp yapmış, bu bölgeyi ziyaret etmiş veya bu bölgenin yerlisi iseniz aşağıdaki yorum alanında edindiğiniz gözlemleri paylaşarak kamp sever gezginlerimize yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca [email protected] adresine bu alanda çekilmiş kendi kamp fotoğraflarınızı gönderip, yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.
İlanları Karşılaştır
Karşılaştır