Bozcaada Ayazma Kamp alanı , özellikle kamp için tahsis edilmiş bir yer değildir. Küçücük isimsiz bir koydur bazen korunaklı bu sığ sularda küçük balıkçı teknelerinin bağlandığını da görebilirsiniz. Bu kamp alanını Bozcaada’da Ayazma yakınlarında olup nereye çadır açabileceği konusunda zor durumda kalan insanlara geceyi geçirip günü kurtarmaları adına ekliyoruz. Yukarıdaki harita menüsünden koyun tam koordinatlarını görebilirsiniz. Bu minik koy, Ayazma plajının devamında yer alır.
Biraz gerisinde yer alan ünlü Ayazma Plajı altın rengi, incecik kumu ve pırıl pırıl turkuaz denizi ile oldukça etkileyici. Burası günübirlik tesislerin toplandığı tek plaj. Kumsalın üstündeki yol boyunca sıralanmış restoranlar plaja ayrı bir hava katıyor. Gününüzü Ayajma plajı ve çevresinde geçirebilir bu küçük koyda konaklayabilirsiniz.
Bozcaada’da mayısın son haftalarından ekim ortasına kadar rahatlıkla denize girilebiliyor. Ama yaz tatilcileri en çok temmuz ve ağustos aylarını tercih ediyor. Dolayısıyla bu aylar plajların en kalabalık olduğu dönem oluyor.
Adada yaz dönemi, kuzeyden esen rüzgar sayesinde bunaltıcı geçmiyor. Adanın bir diğer avantajlı yanı, yaz ne kadar kalabalık geçerse geçsin denize girilecek tenha koyların bulunabilmesi.
Çadırınızın arka kısmını Ayazma plajı tarafında bulunan kayalıklara verirseniz mümkün olduğunca geç bir saatte çadırın ısınmasını sağlamış olursunuz.
Yanınızda içme suyu bulundurun. Tükenirse de dert etmeyin Ayazma plajı üzerindeki restoranlar yürüme mesafenizde olacak. Plajın en keyifli yanlarından biri tahta sandalyeli, ekose örtülü plaj restoranları. Bu restoranlar özellikle öğle yemekleri için tercih ediliyor. Buralarda içilen bir akşamüstü birasının tadına da doyum olmuyor !
Ayazma Plajı, Habbele Plajı ve Sulubahçe’ye 15 dakikada bir kalkan minibüslerle ulaşmak mümkün. 2017’de güney kıyılarındaki diğer koylara da minibüs seferleri kondu:
gidiş dönüş
11.00 11.10
12.00 12.10
13.00 13.10
14.00 14.10
15.00 15.10
16.00 16.10
17.00 17.10
Burada bahsettiğimiz koylar denize girmek için tercih edilen başlıca koylar. Bunların arasında irili ufaklı adı bile olmayan birçok ufak koy bulunuyor. Bu koyları kıyı boyunca yürüyüş ve tırmanışlarla keşfedebilirsiniz. Bakir koylara giderken yanınıza içecek, yiyecek ve şemsiye almayı unutmayın!
İlanları Karşılaştır
Karşılaştır