Takipçilerimiz tarafından hakkında en çok sorulan bölgelerden biri Karadeniz. Haliyle bize de Karadeniz gezilecek yerler başlıklı bir içerik yapmak hasıl oldu. Doğu Karadeniz’den başlayarak Batı Karadeniz’e kadar ne var ne yok tek tek kısa açıklamalarla sıralayacağız gezilecek yerler hakkında ayrıntılı bilgi istiyorsan altındaki bağlantılara tıklayarak detaylı okuma yapabilirsin.
Karadeniz gezilecek yerler!
Birbirinden güzel Göl, Şelale, Yayla vs. ayırt etmeksizin Karadeniz’de gezilecek en güzel yerler ‘i sizler için derledik. Başlıkları, resimleri ve küçük birer açıklama metniyle sıralayacağımız bu içeriklerle ilgili daha ayrıntılı bakmak istiyorsanız altlarındaki bağlantılara tıklayarak sayfalarına gidebilirsiniz. Beğendiğiniz yerlere ait sayfalarda yorum alanlarında olumlu olumsuz düşüncelerinizi belirtmeyi ve bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın.
1- ARTVİN
Yazımıza Karadeniz’in en doğusuyla başlayalım. Mümkün olduğunca her yerden söz etmeye çalışacağız olur da atladığımız bir yeri yakalarsanız lütfen yorum alanında yada sosyal ağlarımız üzerinden belirtin. Neden Karadeniz’in en doğusundan başladığımızı merak ediyor olabilirsin. Açıkçası Karadeniz, Batıdan Doğuya doğru doğası güzelleşen bir bölgemiz. Haliyle göz zevkinize maksimum düzeyde hitap etsin diye yazı turumuza Artvin’den başlıyoruz.
# Mençuna Şelalesi
Yaşlılar için epeyce zorlayıcı bir yürüyüş parkuru var ancak dinlenerek şelaleye ulaşmaları mümkün. İnanın o yolu tepmeye değer. Üzerinizde ağır eşyalarla çıkmaya çalışmayın olabildiğince hafif olun. Ulaşım, nasıl gidilir vs. daha fazla bilgi için “Mençuna Şelalesi ” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz. Her seferinde aynı metni kullanıp canınızı sıkmak istemiyoruz. 🙂 Hemen her gezilecek yere özel ayrı detaylı bir sayfamız var. Ayrıntılı bilgi için o sayfaları ziyaret etmeni şiddetle tavsiye ederiz.
# Çifte Köprüler
Yol üzerinde çok fazla ziyaretçi akınına uğrayan bu yer fotoğraf almak için gerçekten güzeldir. Ulaşım bilgisi ve daha fazlası için “Çifte Köprüler” başlıklı yazımıza gidebilirsiniz.
# Artvin Kalesi
Kale içerisinde sarnıç ve şapel kalıntıları bulunmaktadır. Çoruh Nehri kıyısında Artvin şehrinin girişindeki bu kale, Bagrat (Gürcü) Kralı Büyük Oşet tarafından 937’de yaptırılmıştır. Kaleyle ilgili ayrıntılı bilgi ve ulaşım bilgisi için “Artvin Kalesi” başlıklı yazımıza gidin.
# Borçka Karagöl
Artvin ili Borçka ilçe merkezinden Maçahel (Camili) yönüne yaklaşık 20 km gittikten sonra Karagöl tabelası sizi karşılıyor. Bundan sonra yer yer bozuk ama çoğunlukla stabil bir toprak yoldan ulaşılıyor Karagöl’e. Artvin insanının genel olarak çevre bilinci gelişmiş. Bunun altındaki sebebi sürekli olarak doğa ile iç içe yaşamalarına bağlıyoruz. “Borçka Karagöl” başlıklı yazımızın devamı için tıklayın.
# Şavşat Karagöl (Balık Gölü)
Bu gölde avcılık yasak. Haliyle içerisindeki balıkları görünce gözlerinize inanamayacaksınız. Renk renk ve o kadar çoklar ki. Gölü ziyaret edenlerin attıkları yiyeceklerle neredeyse evcilleşmişler desek yeridir. 🙂 “Şavşat Balık Gölü” başlıklı yazımız için tıklayın.
# Şavşat Meydancık Köyü
Endemik bitki örtüsü, doğası ve tertemiz havasıyla günübirlik zaman geçirebileceğiniz bir yer.
“Şavşat Meydancık Köyü” başlıklı yazımıza gitmek için tıklayın.
# Cehennem Deresi Kanyonu
Yeşilden mi bunaldın? Buyur sana taş ve toprak. 🙂 Artvin’de alınabilecek farklı bir soluk. Ve kesinlikle görülmesi gereken bir güzellik.
“Cehennem Deresi Kanyonu” başlıklı yazımıza gitmek için tıklayın.
# Yusufeli
Burası bizzat gezdiğimiz rotalardan biri değil. Burasıyla ilgili ancak derlediğimiz bilgileri sizlerle paylaşabiliyoruz. Burayı ziyaret ettiyseniz yorum alanında duygu ve düşüncelerinizi yazarsanız çok memnun oluruz. İnsanlara daha yakından tanıtma şansımız olur. “Yusufeli Kamp Alanı” başlıklı yazıya giderek harita konumunu görebilir bu sayfa üzerinde bu yerle ilgili yorum yapabilirsiniz.
# Arşiyan Yaylası ve Gölleri
Yaylanın rakımı 2.600 ile 3.500 metre arasında değişmektedir. Yaylada 20 göl ve 12 yüzen ada bulunuyor. Adeta doğa ana tüm maharetini burada kullanmış. 🙂 Bunca doğal oluşumun aynı yerde toplanması sık karşılaşılan bir şey değildir. “Arşiyan Yaylası” başlıklı yazımıza mutlaka göz atın.
# Yaylalar Köyü
Yusufeli İlçesi’ne 62 kilometre mesafedeki Kaçkar’ların eteklerinde kurulu köyde konaklama imkanı bulunmaktadır. Bölge her yıl kamp ve trekking yapmak isteyen yüzlerce turisti ağırlamaktadır.
2- RİZE
Doğal güzellikleriyle Artvin ile yarışan Rize‘miz ile yazımıza devam ediyoruz. Öncelikle özel aracınızla geziyorsanız ve aracınız en azından 4×2 değilse Rize’de sabrınızın sınanacağını önemle belirtelim. Alçak rakımlı yaylarına çıkmak hadi neyse de belli bir rakımın üzerine bazen 4×2 araç dahi çıkmakta zorlanıyor. Bunu bilerek yola çıkın ki sonra hayal kırıklığı yaşamayın. Bizden demesi.
# Huser Yaylası
Şu ortadaki Fresh&Black Quechua çadır bize ait. 🙂 Sabah çadırınızın fermuarını araladığınızda görmek isteyeceğiniz manzara kesinlikle budur. “Huser Yaylası Bulut Denizi” başlıklı yazımızda Huser ile ilgili yazıp çizdik ayrıntılar için orayı ziyaret edebilirsin.
Aşağıdaki rotaların tamamı web sitemizde yer almaktadır. Bu sayfa üzerinde ise çok yakında hazır olacak. Lütfen bizi takipte kalın. Yada web sitemizin arama menüsünü kullanarak aşağıdaki yerleri keşfedin.
# Ayder Yaylası
# Palovit Yaylası
# Palovit Şelalesi
# Sal Yaylası
# Gito Yaylası
# Avusor Yaylası
# Elevit Yaylası
# Verçenik Yaylası
# Gürsu Köyü
# Badara Yaylası
# Büyük Göl
Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için yerlere ait görsellere burada son veriyoruz. Diğer şehirlerdeki yerlere ait resimleri görmek için o şehrin sayfalarını ziyaret ederek her bir yere ait resimlerine ulaşabilirsiniz.
3- TRABZON
Sümela Manastırı, Altındere Vadisi, Uzungöl, Kadırak Yaylası, Balıklı Gölet, Çal Mağarası ve tüm diğer yerler hakkında bilgi almak ve resimlerine gözatmak için buraya tıklayın.
4- BOLU
Yedigöller, Gölcük, Sülüklü Göl, Akkaya Travertenleri, Pürenli Yaylası, Balıklı Yayla, Derebalık Yaylası, Hera Yaylası, Göksu Tabiat Parkı, Gölköy Baraj Gölü ve tüm diğer yerler hakkında bilgi almak ve resimlerine gözatmak için buraya tıklayın.
5- SAMSUN
Şahinkaya Kanyonu, Kunduz Yaylası, Vezirsuyu Tabiat Parkı, Gölalan Şelalesi, Kabaceviz Şelalesi, Ayvacık Barajı, Ladik Akdağ Kayak ve tüm diğer yerler hakkında bilgi almak ve resimlerine gözatmak için buraya tıklayın.
6- ORDU
Karaoluk Çiseli Şelalesi, Çamaş Kanyonu, Çınarsuyu Tabiat Parkı, Çaka Plajı, Yason Burnu, Ünye Çamlık, Gaga Gölü, Perşembe Yaylası, Ohtamış Şelalesi, Turnasuyu Vadisi, Ulugöl Tabiat Parkı ve tüm diğer yerler hakkında bilgi almak ve resimlerine gözatmak için buraya tıklayın.
7- GİRESUN
Kök Ev, Dereli Karagöl, Giresun Kalesi ve tüm diğer yerler hakkında bilgi almak ve resimlerine gözatmak için buraya tıklayın.
8- SİNOP
Ayancık Akgöl, Tatlıca Şelaleleri, Boyabat Kalesi, Hamsilos Koyu ve tüm diğer yerler hakkında bilgi almak ve resimlerine gözatmak için buraya tıklayın.
9- ZONGULDAK
Harmankaya Şelaleleri, Çavuşağzı Koyu, Filyos Kalesi, Cehennemağzı Mağaraları, Taş Gölü ve tüm diğer yerler hakkında bilgi almak ve resimlerine gözatmak için buraya tıklayın.
10- KASTAMONU
Valla Kanyonu, Ilıca Şelalesi, Ilgaz Dağları Milli Parkı, Gideros Koyu, Küre Dağları Milli Parkıve tüm diğer yerler hakkında bilgi almak ve resimlerine gözatmak için buraya tıklayın.
Kapak Fotoğrafı: old.ayder.com.tr