İspanya Vizesi nasıl alınır?

İspanya Vizesi nasıl alınır hangi evraklar gereklidir bu yazıda bunları derliyoruz. Türkiye, Schengen bölgesine dahil olmayan bir ülkedir ve dolayısıyla İspanya gibi Schengen ülkelerine seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları, İspanya vizesi almaları gerekmektedir. Ancak, Türk vatandaşlarına Schengen vizesi için başvurma süreci ve gereksinimleri diğer ülkelerde olduğu gibi İspanya’da da farklılık göstermektedir. Başvuru süreci ve gereksinimleri hakkında daha fazla bilgi için, İspanya’nın Türkiye’deki Büyükelçiliği veya Konsolosluğu ile iletişime geçmeniz önerilir. Profesyonel destek almak için Vize Danışmanlık firmalarıyla da iletişime geçebilirsiniz.

İspanya Turistik Vizesi

Gerekli Evraklar

1- Vize talep dilekçesi

İngilizce veya İspanyolca yazılmış seyahat amacınızı açıklayan dilekçe.

2- Vize başvuru formu:

Eksiksiz, tam olarak doldurulmuş, imzalanmış başvuru formu. Reşit olmayan başvuru sahiplerinin imza kutuları hem anne hem baba tarafından imzalanmış olmalıdır. Yasal vasi ebeveynlerden biri olsa dahi, diğer ebeveynin de imzası gereklidir. İmzalanmamış formlar geçersiz sayılmaktadır.

3- Pasaport

Seyahatin dönüş tarihinden itibaren 3 ay süresi, vize basılabilecek en az karşılıklı 2 boş sayfası olan ve 10 yıldan eski olmayan pasaport.

4- Fotoğraf

Arka fon beyaz ve 3 aydan eski olmayan 3,5 x 4,5 cm ebatlarında gözlüksüz biyometrik 2 adet fotoğraf.

5- Kimlik fotokopisi

Başvuru sahibinin nüfus cüzdanı fotokopisi.

6- Seyahat sağlık sigortası

Tüm seyahat süresini kapsayan, ayakta ve yatarak tüm tedavi masraflarını karşılayan, vefat halinde cenazenin ülkeye naklini içeren minimum 30.000 Euro teminatlı (diğer para birimleri kabul edilmemektedir), antetli kağıda basılmış kaşeli imzalı poliçe. (İngilizce veya İspanyolca olmalıdır)

7- Uçak veya ulaşım rezervasyonu

Planlanan seyahatin gidiş-dönüş bilgilerini ve yolcu ismini içeren uçak ya da diğer ulaşım aracına ilişkin kanıtlayıcı belgeler.Uçak rezervasyonlarında PNR kodunun olması gereklidir. Türkiye’den çıkış ve dönüşü göstermelidir. Diğer ülkelere geçiliyor ise ulaşım araçlarının rezervasyonları sunulmalıdır. Otobüs, tren gibi diğer araçlar kullanılacak ise; tren bileti rezervasyonu veya otobüs kiralama detayları, araçların plakaları ve transfer ile ilgili diğer belgeler sunulmalıdır. Grup geçişlerinde otobüs şoförünün ehliyeti ve araç bilgileri de eklenmelidir. Charter uçuşlarda seyahat acentesi charter sözleşmesini sunmalıdır. Mail çıktısı ya da ekran görüntüsü kabul edilmemektedir. (İngilizce veya İspanyolca olmalıdır)

8- Otel veya konaklama rezervasyonu

Tüm seyahat süresini kapsayan, otelin,  kampüsün, evin adı adresi ve yolcuların tümünün isimlerinin yer aldığı onaylı rezervasyonu. Diğer Schengen ülkelerine geçiş yapılacak ise orada ki konaklama bilgileri de aynı şekilde sunulmalıdır. Seyahat planında en uzun süre kalınacak ülkenin İspanya olması gereklidir. Mail çıktısı ya da ekran görüntüsü kabul edilmemektedir. (İngilizce veya İspanyolca olmalıdır)

9- İkametgah.

Başvuru sahibinin yaşı farketmeksizin (bebekler ve çocuklar dahil) sunulması gerekir. Bu belge sadece muhtardan alınmış orijinal belge ya da e-devlet hesabından alınmış barkodlu belge olarak kabul edilir. Yabancı başvuru sahiplerinin de sunması şarttır. İkametgah sunulmadan başvuru alınmaz

10- Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.

E-devletten ve ya nufüs müdürlüğünden alınması gereklidir (orijinal)

11- Muvafakatname

18 yaş altı başvuru sahipleri yalnız ya da yanlarında anne ve babanın her ikisi de olmadan (yanlızca bir ebeveyn ya da üçüncü bir şahıs ile) seyahat ediyorlar ise noterden muvafakatname gereklidir.

12- İşveren mektubu

Başvuru sahibinin yada sponsorunun iş vereni tarafından, iş yerinin antetli kağıdına yazılmış, ıslak imzalı ve kaşeli, kişinin seyahat edeceği tarihleri içeren dilekçe. Uçak otel rezervasyonları ile bu dilekçedeki tarihlerin birbirini tutuyor olması gerekmektedir. Mektubun bilgisayarda düzenlenmiş olması gerekir, el yazısı ile müdahale edilemez. (İngilizce veya İspanyolca olmalıdır)

13- İşe giriş bildirgesi

Başvuru sahibinin ya da sponsorunun SGK işe giriş belgesi barkodlu olmalıdır ve üzerindeki iş yeri adresi İstanbul Başkonsolosluğu’na bağlı olan şehirlerden birine ait olmalıdır, merkez ofisiniz bu şehirler dışında ise durumu izah eden şirket yazısı sunulmalıdır.

14- SGK Hizmet Dökümü

Başvuru sahibinin ya da sponsorunun E-devletten barkodlu versiyonu son bir haftada alınmış bu belgenin detaylı tüm döküm olması gereklidir. Barkodsuz belgeler kabul edilmemektedir. (Şirket sahipleri ve memurların da sunması gereklidir)

15- Maaş Bordrosu

Başvuru sahibinin yada sponsorunun Son üç aya ait kaşeli ve ıslak imzalı maaş bordroları. Son 3 sene içerisinde Schengen vizesi olanların maaş bordrolarında ıslak imza ve kaşe olması zorunlu değildir.

16- Faaliyet Belgesi

Başvuru sahibinin yada sponsorunun İş yerininin sanayi, ticaret ya da mesleki odalara bağlı olduğunu gösteren bu belgenin mutlaka orijinali ya da elektronik imzalısı sunulmalıdır. Avukatların kendi baro kayıtlarının yanı sıra, yanında çalıştığı kişi ya da kişilerin baro kayıtlarını da sunması gereklidir.

17- Resmi Gazete

Başvuru sahibinin veya sponsorunun iş yerininin resmi gazetesi sunulmalıdır, bu belge fotokopi olabilir. İşyeri sahibi iseniz bunu göstermek için resmi gazetede ortak olarak geçtiğiniz sayfanın sunulduğundan emin olunuz.

18- İmza Sirküleri

Başvuru sahibinin veya  sponsorunun iş yeri adının geçtiği ilk sayfa ve başvuru sırasında iş evraklarınızı imzalayan kişilerin imzalarının olduğu bölüm sunulmalıdır. Bu belge fotokopi olabilir.

19- Vergi Levhası

Başvuru sahibinin ya da sponsorunun sunması gereken bu belgenin güncel olması gerekir mutlaka barkodlu bölüm görünmelidir.

20- Emekliler

eğer fotoğraflı emekli kartı var ise fotokopisi ya da e-devletten alınmış emekli olduğunu gösteren belge ve emekli maaşının yattığı bankanın son 3 aylık banka hesap dökümü (bankanın antetli kağıdına kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır ve mutlaka son 15 gün içinde alınmış ve dökümün alındığı tarihin görünmesi gereklidir.

21- Öğrenciler

üniversite öğrencilerinin yalnızca e-devletten aldığı barkodlu öğrenci belgeleri kabul edilmektedir. Okuldan alınmış ıslak imzalı ve kaşeli orijinal belgeler yalnızca lise ilkokul için kabul edilir. Çalışmayan öğrenciler başvuru yapabilmek için sponsor sunmalıdır

22- Çalışmayan kişiler

sponsor sunulması gereklidir. Sadece anne, baba ya da eş sponsor olabilir. Sponsorun ıslak imzalı masrafları karşıladığını belirten dilekçesi (İngilizce veya İspanyolca olmalıdır) ve tüm iş ya da emekli evrakları, güncel ve bakiyeli banka hesabı dosyaya eklenmelidir. Sponsorla olan aile bağını sunmak için vukuatlı nufus kayıt örneği de dosyaya eklenmelidir. Çalışmayan ve yeni mezun kişilerin diploma ya da mezuniyet belgesinin fotokopisi dosyaya eklenir.

23- Çiftçiler

Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş orijinal çiftçi belgesi sunulmalıdır.

24- Banka Hesabı

Şirket hesabı kabul edilmemektedir, yalnızca Türk bankaları kabul edilir. Bankanın antetli kağıdına; ıslak imzalı ve kaşeli son üç aya ait dökümün sunulması gereklidir. Banka hesap cüzdanı beyanı kabul edilmez. Dökümün alındığı tarih ile başvuru yapılan tarih arasında en çok 15 gün olmalıdır. Aksi halde kabul edilmemektedir. Bankada seyahat masraflarınızı karşılayacak yeterli bakiye olması gerekmektedir, kredi kartı beyanı kabul edilmez. Banka imza sirkülerine gerek yoktur.

25- Ek Maddi Durum

Başvuru sahibinin istemesi halinde maddi durumu gösterir diğer belgeler (araç ruhsatı, tapu vs) dosyaya eklenebilir. Bu evraklar A4 boyutlu fotokopi olmalıdır.

26- Evlilik Cüzdanı

Masrafların eş tarafından karşılanması durumunda ya da otel rezervasyonunda eşlerden sadece birinin ismi geçiyor ise, soyad değişimi olmuşsa ve diğer sunulan evraklarda soyad pasaporttan farklı görünüyor ise evlilik cüzdanının isimlerin geçtiği sayfasının fotokopisi sunulmalıdır. Eğer vukuatlı nufus kayıt örneği sunuyorsanız bu evrağa gerek yoktur.

27- Oturum İzni

Yabancılar için oturum izni veya çalışma izni. Yabancı başvuru sahiplerinin ikamet izni ya da çalışma izni belgelerinin fotokopisini sunmaları şarttır ve seyahatinin dönüşünden itibaren 3 ay geçerliliği olması gerekmektedir

 

İspanya Ticari Vizesi

Gerekli Evraklar

İspanya vizesi (ticari) başvurusunda bulunmak için İspanya’da şirketten davet mektubu gerekmektedir. İspanya vizesi ‘ne başvuru yapmak için İspanyol bir firma tarafından davetiye gönderilmelidir İspanya dışındaki ülkelerden gelen davetiyelerde başvuru sahibinin şahsi banka dökümü sunması gerekir. Şirket sahiplerinden de şahsi banka hesabı istenmektedir.

  1. Vize talep dilekçesi. Şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben, kaşe ve ıslak imzalı.
  2. Pasaport. İspanya seyahati sonrası en az 3 ay geçerli.
  3. Fotoğraf. 2 adet biyometrik fotoğraf, güncel, 3,5×4,5 cm ölçülerin de, beyaz fon arkalı
  4. Kimlik fotokopisi. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  5. İkametgah ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Aile ve adres bilgileri içeren)
  6. Ticari Davetiye. İspanya şirketinin antetli kağıdına, davet eden kişinin pasaport ve kimlik fotokopileri ile birlikte
  7. Güncel şirket evrakları, orijinal faaliyet belgesi. sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri
  8. SGK veya BAĞ-KUR hizmet dökümü
  9. Şirketin banka hesap özeti, son 3 aylık, en az 4.000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte
  10. Gelir belgeleri. Kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa.

 

Vize Alacak Kişi Çalışan ise;

  1. İkametgah.Nüfus Müdürlüğü’nden veya e-devletten  alınmış ikametgah belgesi
  2. Pasaport. Seyahat sonrası en az 3 ay 15 gün geçerliliği olmalı
  3. Fotoğraf. 2 adet biometrik 3.5×4.5cm ölçülerinde arka fonu beyaz fotoğraf.
  4. Kimlik fotokopisi. Nüfus cüzdanı fotokopisi.
  5. İkametgah ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Aile ve adres bilgileri içeren)
  6. Uçak ve Otel rezervasyonlarınız İngilizce veya İspanyolca (Satın alınmış var ise)
  7. Seyahat sağlık sigortası. İngilizce veya İspanyolca
  8. Şirket yazısı İngilizce veya İspanyolca konsolosluğa hitaben, şirketin antetli kağıdına, çalışanın görev başlangıç tarihi, şirketteki pozisyonu, seyahat tarihlerini içeren, kaşe ve ıslak imzalı olmalı.
  9. Davetiye. İspanyol şirketi tarafından antetli kağıda yazılmış, üzerinde seyahat tarihlerinin ve ilgili kişilerin isimlerinin yazdığı davetiye. Davetiyenin kaşeli, imzalı ve renkli çıktısı olmalıdır.
  10. Güncel tarihli şirket evrakları, faaliyet belgesi 3 aydan eski olmamalı, ıslak imzalı ya da e-imzalı olmalıdır. Sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri.
  11. Faaliyet belgesi, son bir ay içerisinde alınmış, işyerinizin sanayi, ticaret ya da mesleki odalara bağlı olduğunu gösteren bu belgenin mutlaka orijinali ya da elektronik imzalısı sunulmalıdır. İş yeriniz orijinalini vermezse sizin bu evrakı bağlı olunan odadan temin etmeniz gerekir. Avukatların kendi baro kayıtlarının yanı sıra, yanında çalıştığı kişi ya da kişilerin baro kayıtlarını da sunması gereklidir. (Faaliyet belgesinin orijinali olmadan başvurunuz hiç bir şekilde kabul edilmez)
  12. SGK işe giriş bildirgesi ve barkodlu 4A hizmet dökümü
  13. Maaş bordrosu. Son 3 aylık, kaşe ve ıslak imzalı.
  14. Şirketin banka hesap dökümü (Bankanın antetli kağıdına En az 4000 TL bakiyesi olan, son 3 ay bilgilerini içerir, kaşe, imza ve banka yetkilisinin imza sirküleriyle birlikte sunulmalı)
  15. Şirket çalışanı için; işyeri yazısında masrafların şirket tarafından karşılanacağı belirtilmişse banka hesabına gerek yoktur.

ÖNEMLİ NOT: İspanya Konsolosluğu 5 Kasım 2018 tarihinden geçerli olmak üzere vize başvuru evraklarını İngilizce veya İspanyolca olarak talep etmektedir. İngilizce olarak hazırlanması gereken evraklar; vize talep dilekçesi, seyahat sağlık sigortası, otel ve uçak rezervasyonlarıdır. İspanya vize başvuru işlemlerinde bu istenilen evrakların İngilizce veya İspanyolca olarak beyan edilmesi önem arz etmektedir.

 

Reklamsız gezinti için

Kişi Şirket Sahibi ise;

  1. Vize talep dilekçesi İngilizce veya İspanyolca Konsolosluğa hitaben, şirketin antetli kağıdına, seyahat tarihlerini içeren, kaşe ve ıslak imzalı olmalı.
  2. Pasaport. Seyahat sonrası en az 3 ay geçerliliği olmalı
  3. Fotoğraf. 2 adet biometrik 3.5×4.5 cm ölçülerinde, arka fonu beyaz gözlüksüz fotoğraf.
  4. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  5. İkametgah belgesi
  6. Uçak ve Otel rezervasyonlarınız İngilizce veya İspanyolca
  7. Seyahat Sigortası İngilizce veya İspanyolca
  8. Davetiye. İspanyol şirket ya da şirketin İspanya şubesi tarafından yollanmış, üzerinde seyahat tarihlerinin ve ilgili kişilerin isimlerinin ve şirketin adresinin yazdığı, güncel tarihli ( son bir aylık) İngilizce ve ya İspanyolca davetiye. Diğer ülkelerden gelen davetiyelerle başvurmanız için, şirketiniz masrafları karşılıyor olsa dahi kişisel banka hesabı sunmalısınız. Davetiyenin antetli kağıtta ve kaşeli imzalı olması gerekmektedir.
  9. Güncel tarihli şirket evrakları. Orijinal faaliyet belgesi 3 aydan eski olmamalı, ıslak imzalı ya da e-imzalı olmalıdır, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri.
  10. İşyeri sahibi iseniz ve ortağınız yoksa şirket banka hesabı eklenebilir. Ortaklı şirketlerde şirketin banka hesabı kabul edilmemektedir, şahsi banka hesabı sunulmalıdır. Son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş antetli kağıtta, imzalı, kaşeli banka hesabı eklenmelidir. Şirket çalışanı masrafların tarafından karşılanacağını beyan ediyorsa şahsi banka hesabı sunması gerekir. Yeni açılan hesaplar kesinlikle kabul edilmemektedir. Yalnızca Türk bankaları kabul edilmektedir. Bankada seyahat masraflarınızı karşılayacak yeterli bakiye olması gerekmektedir, kredi kartı beyanı kabul edilmez. Diğer ülkelerden gelen davetiyelerle başvurmanız için, şirketiniz masrafları karşılıyor olsa dahi kişisel banka hesabı sunmalısınız
  11. Faaliyet belgesi, son bir ay içerisinde alınmış, işyerinizin sanayi, ticaret ya da mesleki odalara bağlı olduğunu gösteren bu belgenin mutlaka orijinali ya da elektronik imzalısı sunulmalıdır. İş yeriniz orijinalini vermezse sizin bu evrakı bağlı olunan odadan temin etmeniz gerekir. Avukatların kendi baro kayıtlarının yanı sıra, yanında çalıştığı kişi ya da kişilerin baro kayıtlarını da sunması gereklidir. (Faaliyet belgesinin orijinali olmadan başvurunuz hiç bir şekilde kabul edilmez)
  12. 4B hizmet kaydı
  13. Şirketin güncel banka hesap dökümü (En az 4000 TL bakiyesi olan, son 3 ay bilgilerini içerir, kaşe, imza ve banka yetkilisinin imza sirküleriyle birlikte bankanın antetli kağıdına çıktısı alınarak sunulacaktır ) (Ortaklı şirketlerde şirketin banka hesabı kabul edilmemektedir, şahsi banka hesap dökümü sunulmalıdır)

 

İspanya Eğitim Vizesi

Gerekli Evraklar

İspanya vizesi için İspanya’da eğitim görülecek eğitim kurumdan, dil okulu, üniversite veya yüksek öğretim kurumlarından davetiye temin edilmesi gerekmektedir.
Vize başvuru formu. Eksiksiz olarak doldurulmuş, imzalanmış olmalıdır. Reşit olmayan başvuru sahiplerinin imza kutuları hem anne hem baba tarafından imzalanmış olmalıdır. Yasal vasi ebeveynlerden biri olsa dahi, diğer ebeveynin de imzası gereklidir. İmzalanmamış formlar geçersiz sayılmaktadır.

  1. İspanya Vizesi talep dilekçesi: İngilizce ya da İspanyolca yazılmış seyahat amacınızı açıklayan dilekçe.
  2. Pasaport: Planlanan seyahatin dönüş tarihinden itibaren 3 ay geçerlilik süresi olan, vize basılabilecek en az karşılıklı 2 boş sayfası olan ve 10 yıldan eski olmayan pasaport.
  3. Fotoğraf: Arka fon beyaz ve 3 aydan eski olmayan 3,5 x 4,5 cm ebatlarında, omuzların da göründüğü 2 adet biyometrik fotoğraf.
  4. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: E-devletten ve ya nufüs müdürlüğünden alınması gerekir (orijinal). Başvuru sahibinin yaşı farketmeksizin bebek ve çocuklar sunulmalıdır.
  5. İkametgah: İstanbul Başkonsolosluğu’na bağlı şehirlerden birinde ikamet etmeniz gereklidir. Başvuru sahibinin yaşı farketmeksizin (bebekler ve çocuklar dahil) sunulması gerekir. Bu belge sadece muhtardan alınmış orijinal belge ya da e-devlet hesabından alınmış barkodlu belge olarak kabul edilir. Yabancı başvuru sahiplerinin de sunması şarttır. İkametgah sunulmadan başvuru alınmaz. Çalıştığınız şehir ile ikamet şehrinizin uyumlu olması gerekmektedir.
  6. Uçak rezervasyonu: Planlanan seyahatin gidiş ve dönüş bilgilerini ve yolcu ismini içeren uçak ya da diğer ulaşım aracına ilişkin kanıtlayıcı belgeler. Uçak rezervasyonlarında PNR kodunun olması gereklidir. (İngilizce veya İspanyolca olmalıdır) Uçak bileti rezervasyonları pdf formantında olmalıdır.
  7. Otel rezervasyonu: Tüm seyahat süresini kapsayan, otelin adı adresi ve yolcuların tümünün isimlerinin yer aldığı onaylı otel rezervasyonu. Diğer Schengen ülkelerine geçiş yapılacak ise orada ki konaklama bilgileri de aynı şekilde sunulmalıdır. Seyahat planında en uzun süre kalınacak ülkenin İspanya olması gereklidir. Mail çıktısı ya da ekran görüntüsü kabul edilmemektedir. (İngilizce veya İspanyolca olmalıdır) Otel rezervasyonları pdf formantında olmalıdır.
  8. Seyahat sağlık sigortası: Tüm seyahat süresini kapsayan, ayakta ve yatarak tüm tedavi masraflarını karşılayan, vefat halinde cenazenin ülkeye naklini içeren minimum 30.000 Euro teminatlı (diğer para birimleri kabul edilmemektedir), antetli kağıda basılmış kaşeli imzalı poliçe. (İngilizce veya İspanyolca olmalıdır)
  9. Öğrenim kurumu tarafından kurs başlangıç ve bitiş tarihleri ve haftalık ders saatlerini gösteren belge
  10. Eğitimin tamamının ödendiğine dair banka tarafından kaşeli ıslak imzalı orijinal dekont ve okuldan eğitim masraflarının ödendiğine dair yazı. Bankadan alınan dekontta öğrencinin ismi geçmelidir.
  11. AB’nin eğitim,öğrenim veya araştırma programlarına katılım amaçlı gidiyorsa; Üniversite veya araştırma merkezi tarafından gönderilen davet mektubunun aslı. Erasmus Programlarına katılan başvuru sahiplerinin; kabul mektubunu sunması gereklidir ve kabul mektubunun karşı taraf, mevcut okul ve başvuru sahibi tarafından mutlaka kaşelenip imzalanmış olması gereklidir. Hibe alınıyorsa, alınan hibe miktarı resmi yazıda görünmelidir. (İngilizce veya İspanyolca olmalıdır)
  12. Vize başvurusu yapanın, bir AB programı kapsamında destekleniyorsa bunu gösteren, Türkiye Ulusal Ajansı (AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi) veya TÜBİTAK tarafından verilmiş mektup, hibe alınıyorsa alınan hibe miktarı resmi yazıda görünmelidir. (İngilizce veya İspanyolca olmalıdır)
  13. İş veren Mektubu: Başvuru sahibinin iş vereni tarafından, iş yerinin antetli kağıdına yazılmış, ıslak imzalı ve kaşeli, kişinin seyahat edeceği tarihleri içeren dilekçe. Uçak otel rezervasyonları ile bu dilekçedeki tarihlerin birbirini tutuyor olması gerekmektedir. Mektubun bilgisayarda düzenlenmiş olması gerekir, el yazısı ile müdahale edilemez. (İngilizce veya İspanyolca olmalıdır)
  14. İşe giriş bildirgesi: SGK işe giriş belgesi barkodlu olmalıdır ve üzerindeki iş yeri adresi İstanbul Başkonsolosluğu’na bağlı olan şehirlerden birine ait olmalıdır, merkez ofisiniz bu şehirler dışında ise durumu izah eden şirket yazısı sunulmalıdır.
  15. SGK Tescil ve Hizmet Dökümü: E-devletten barkodlu versiyonu son bir haftada alınmış bu belgenin detaylı tüm döküm olması gereklidir. Barkodsuz belgeler kabul edilmemektedir. (Şirket sahipleri ve memurların da sunması gereklidir)
  16. Maaş Bordrosu: Son üç aya ait kaşeli ve ıslak imzalı maaş bordroları.
  17. Faaliyet Belgesi: Son bir ay içerisinde alınmış iş yerinizin sanayi, ticaret ya da mesleki odalara bağlı olduğunu gösteren bu belgenin mutlaka orijinali ya da elektronik imzalısı sunulmalıdır. Avukatların kendi baro kayıtlarının yanı sıra, yanında çalıştığı kişi ya da kişilerin baro kayıtlarını da sunması gereklidir.
  18. Resmi Gazete: İş yerininizin resmi gazetesi sunulmalıdır, bu belge fotokopi olabilir. İşyeri sahibi iseniz bunu göstermek için resmi gazetede ortak olarak geçtiğiniz sayfanın sunulduğundan emin olunuz.
  19. İmza Sirküleri: İş yeri adının geçtiği ilk sayfa ve başvuru sırasında iş evraklarınızı imzalayan kişilerin imzalarının olduğu bölüm sunulmalıdır. Bu belge fotokopi olabilir.
  20. Vergi Levhası: Güncel olması gereken bu belge de mutlaka barkodlu bölümün görülmesi gereklidir.
  21. Emekliler için; Eğer fotoğraflı emekli kartı var ise fotokopisi ya da e-devletten alınmış emekli olduğunu gösteren belge ve emekli maaşının yattığı bankanın son 3 aylık banka hesap dökümü (bankanın antetli kağıdına kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır ve mutlaka son 15 gün içinde alınmış ve dökümün alındığı tarihin görünmesi gereklidir.)
  22. Öğrencileri için; Üniversite öğrencilerinin yalnızca e-devletten aldığı barkodlu öğrenci belgeleri kabul edilmektedir. Çalışmayan öğrenciler başvuru yapabilmek için sponsor sunmalıdır.
  23. Çiftçiler için; Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş orijinal çiftçi belgesi sunulmalıdır.
  24. Çalışmayan Kişiler için; Sponsor sunulması gereklidir. Sadece anne, baba ya da eş sponsor olabilir. Sponsorun ıslak imzalı masrafları karşıladığını belirten dilekçesi (İngilizce veya İspanyolca olmalıdır) ve tüm iş ya da emekli evrakları, güncel ve bakiyeli banka hesabı dosyaya eklenmelidir. Sponsorla olan aile bağını sunmak için vukuatlı nufus kayıt örneği de dosyaya eklenmelidir. çalışmayan ve yeni mezun kişilerin diploma ya da mezuniyet belgesinin fotokpisi dosyaya eklenir.
  25. Banka Hesabı: Şirket hesabı kabul edilmemektedir, yalnızca Türk bankaları kabul edilir. Bankanın antetli kağıdına; ıslak imzalı ve kaşeli son üç aya ait dökümün sunulması gereklidir. Banka hesap cüzdanı beyanı kabul edilmez. Dökümün alındığı tarih ile başvuru yapılan tarih arasında en çok 15 gün olmalıdır. Aksi halde kabul edilmemektedir. Bankada seyahat masraflarınızı karşılayacak yeterli bakiye olması gerekmektedir, kredi kartı beyanı kabul edilmez. Banka imza sirkülerine gerek yoktur.
  26. Gelir durumuna Ek Mali Kaynaklar: Başvuru sahibinin istemesi halinde maddi durumu gösterir diğer belgeler (araç ruhsatı, tapu vs) dosyaya eklenebilir. Bu evraklar A4 boyutlu fotokopi olmalıdır.
  27. Muvafakatname: 18 yaş altı başvuru sahipleri yalnız ya da yanlarında anne ve babanın her ikisi de olmadan (yanlızca bir ebeveyn ya da üçüncü bir şahıs ile) seyahat ediyorlar ise noterden muvafakatname gereklidir. Yasal vasi olan ebeveyn ile seyahat ediyor olsalar dahi diğer ebeveynin muvafakatnamesi gereklidir. Birlikte gidecek ebeveyn veya kişilerin geçerli vizeleri varsa, başvuru sahibinin dosyasına, birlikte gidilecek kişilerin geçerli vize fotokopileri ve otel – uçak rezervasyonları da eklenmelidir. Muvafakatnamede seyahat ettiği kişilerin adı ve TC numarası olmalı, İspanya ülkesine seyahat edecekleri mutlaka belirtilmelidir. Okul gezilerinde öğrenci gurubuna eşlik edecek öğretmenlerin isimeri ve TC no’ları belirtilmeli, bu kişiler o sırada başvuru yapmıyor ise geçerli vize fotokopileri dosyaya eklenmelidir. Ziyaret edilecek İspanyol kurumu var ise muvafakatnamede kurumun ismi de geçmelidir.
  28. Evlilik Cüzdanı: Masrafların eş tarafından karşılanması durumunda ya da otel rezervasyonunda eşlerden sadece birinin ismi geçiyor ise, soyad değişimi olmuşsa ve diğer sunulan evraklarda soyad pasaporttan farklı görünüyor ise evlilik cüzdanının isimlerin geçtiği sayfasının fotokopisi sunulmalıdır. Eğer vukuatlı nufus kayıt örneği sunuyorsanız bu evrağa gerek yoktur.

Önemli Not: Önemli Not: Seyahat tarihi ile başvuru tarihi arasında 17 gün olmalıdır. 17 gün altında yapılan başvurular kabul edilmemektedir.

Tartışmaya Katıl

Reklamsız gezinti için

İlanları Karşılaştır

Karşılaştır