Artvin Gezilecek Yerler

Doğu Karadeniz’de cennetten bir köşe olan Artvin Gezilecek Yerler ‘ini sizler için derledik.  Artvin’de gezilmesi gereken yerleri ve tadılması gereken lezzetlerini bir bir keşfedeceğiz.

Gürcistan ile komşu olup ortak bir endemik bitki örtüsünü ve benzer bir iklimi paylaşan Artvin ucu bucağı olmayan ormanlık alanları ile meşhur. Birbirinden güzel yaylalarını, göllerini ve akarsularını da unutmayalım. Artvin, herkesi kendine hayran bırakan bir doğaya ve bir tarihe sahip. Artvin’de doğal güzellikleri görmenin yanı sıra Artvin’e özgü lezzetlerini tadabilir ve bölgede düzenlenen rafting gibi doğa etkinliklerine katılabilirsiniz.

Artvin Gezilecek Yerler

Derlediğimiz bu rotalarla ilgili ayrıntılı bilgileri, yol tariflerini resimlerine tıklayarak alabilir dilerseniz duygu ve düşüncelerinizi yorum alanında belirtebilirsiniz.

Borçka Karagöl Tabiat Parkı

Borçka Karagöl Kamp Alanı (Tabiat Parkı)

Göl ve gölü çevreleyen tabiat parkı 368 hektarlık büyük bir alana sahiptir. İçinde çam ağaçları ve endemik bitki türlerini barındıran bu park flora yönünden çok zengindir. Günübirlik mesire alanı olarak kullanıldığı gibi kamp yapmak isteyenler için ideal bir yerdir.

 

Şavşat Karagöl

Şavşat Balık Gölü Kamp Alanı

Renkli balıklar bulunan bir göl burası. Çam ağaçlarıyla çevreli bir yürüyüş yolu mevcut. Haftasonu değerlendirmek kamp yada piknik yapmak için harika bir yer.  Ayrıntılı bilgi ve yol tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Çifte Köprüler

Çifte Köprüler

Mençuna Şelalesi

Mençuna Şelalesi

Mençuna şelalesine dik bir rampa ile patika bir yoldan yürünerek çıkılabiliyor.  Yorulmaya değer bu güzel yerle ilgili ayrıntılar ve yol tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Artvin Kalesi

Artvin Kalesi

Kale içerisinde sarnıç ve şapel kalıntıları bulunmaktadır. Çoruh Nehri kıyısında Artvin şehrinin girişindeki bu kale, Bagrat (Gürcü) Kralı Büyük Oşet tarafından 937’de yaptırılmıştır. Ayrıntılı bilgi ve yol tarifi için tıklayabilirsiniz.

Cehennem Deresi Kanyonu

Cehennem Deresi Kanyonu

Dünyanın sayılı kanyonlarından biridir. Tipik bir kanyon vadisidir. 500 metre uzunluğunda, 70 metre genişliğinde ve 6 metre derinliğindedir.  Ayrıntılı bilgi ve yol tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Altıparmak Tabiat Parkı

Altıparmak Tabiat Parkı, Altıparmak Köyü

Şehir merkezine en yakın tabiat parklarından biridir. Tarihi kemer köprüleri, buzul gölleri ile tam bir habitat topluluğudur. Türkiye’nin en yüksek şelalelerinden olan Çiro şelalesi bu parkta yer alır. Ayrıca Mulena ve Mençuna şelaleleri de görülmesi gereken doğal güzelliklerindendir.

 

Artvin Cam Teras

Artvin Cam Teras

Artvin’in en çok ziyaret edilen yeri burasıdır. Konumu dik bir kayalık bölgede. Köylüler tarafından taşlar oyularak yapılmıştır. Artvin’de cam teras önemli bir turistik alandır. Çok sayıda ziyaretçi alır.

 

Beyaz Su Yaylası

Beyazsu Yaylası

Özellikle Kampçıların gözdesi olan bu yaylada çadırla konaklama yapılabilecek alanlar mevcut.  Bu yer, Beyazsu adını yaylanın içinde kayalardan akan köpüren beyaz sudan alır. Yıldız Gölü yaylaya iki saat uzaklıktadır. Muhteşem manzarası ve güzel fotoğraflar vermesiyle bilinen bu yer epey ziyaret edilmektedir.

 

Kafkasör Yaylası

Kafkasör Yaylası

Her yıl yaz başında düzenlenen yayla festivali ile ünlüdür. Boğa güreşleri ve yöresel yarışmalar Artvin’e ayrı bir renk katıyor.

 

Arşiyan Yaylası

Arşiyan Yaylası Kamp Alanı

Efsanelere konu olmuş gölleri, çeşitli otları ve balıklarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. İçinde birçok kaplıca bulunur. Bahar aylarında safari tutkunlarının ve kamp yapmak isteyenlerin ilgisini çekmektedir. Arşiyan yaylasına daha yakından bakmak için buraya tıklayın.

 

Artvin Mutfağı Gürcistan’ın ve Karadeniz’in en güzel yöresel yemeklerinin harmanlandığı güzel bir mutfaktır.  Gelin bakalım Artvin’de ne yeniyor ne içiliyormuş..

Reklamsız gezinti için

 

Artvin’de ne yenir ?

Hamsili Pilav: Bütün Karadeniz’in ortak lezzeti olan bu pilav fırında yapılıyor.
Kalaco: Genellikle bayatlamış mısır ekmeğinden yapılan bu yemek paparaya oldukça benzemektedir. Tereyağında kavrulan soğanın üzerine tuzlu ayran ve mısır ekmeği koyularak pişirilir.
Kaygana: Özellikle kahvaltılık olarak tercih edilen bu hamur işine bölgenin sevilen yeşillikleri eşlik eder.
Hamsili Ekmek: Karadeniz’in meşhur ekmeklerinden hamsili ekmek mısır unu, çeşitli yeşillikler ve ayıklanmış hamsi ile yapılır.
Yoğurtlu Silor: Rulo halinde sarılan yufkalar ıslatılıp fırında pişirilir. Pişirilen yufkaların üzerine ise yoğurtlu ve baharatlı sos eklenerek yenir.
Cevizli Kete: Artvin’in sevilen lezzetlerindendir. Kabarmış hamurun içine çekilmiş ceviz koyularak fırında pişirilir.
Benekli Balık: Artvin’in meşhur benekli balığı mısır ununa bulandıktan sonra kızartılıyor. İsteğe göre çorba şeklinde yada fırında da pişirilip yenilebilir.
Karalahana Sarması: Sadece Artvin’de değil tüm Karadeniz’de sevilen bir sarmadır.
Hasuta: Artvin’in meşhur pekmez ile yapılan tatlılarındandır. Dut pekmezi, tereyağı ve nişasta ile yapılır.
Laz Böreği: Her ne kadar ismi Laz böreği olsa da o bir Artvin tatlısıdır. Bu tatlıyı özel yapan şey ise üstüne karabiber eklenmesidir.

Tartışmaya Katıl

Reklamsız gezinti için

İlanları Karşılaştır

Karşılaştır