Otostopla Gezmek : Çiçeği Burnunda bir Otostopçu’nun İzlenimleri
Otostopla Gezmek Otostopla Gezmek konusuna giriş yapmadan önce kamp konusundan bahsetmek isterim. Kendimi bildiğim ilk
Deniz ile mis kokulu iğne çamların iç içe olduğu Antalya’da Antalya kamp alanları arayışında olanlar için derlediğimiz bu yazımızda; Ücretli Kamp Tesislerini, Karavan Parkları , Bungalow konaklama veya Ücretsiz kamp yapabileceğiniz Kamp Yerlerini sizler için bir bir derledik.
Antalya, coğrafyası itibariyle farklı zevklere sahip insanlara farklı imkanlar sunabiliyor. Haliyle Akvaryum koylarda denize sıfır Kamp İşletmeleri olabildiği gibi nispeten daha yüksek rakımlı bölgelerde akarsu kenarında orman içi kamp hizmetleri sağlayan tesislere de rastlamak mümkün. Kamp yapmayı planladığınız tarihlerde Kamp İşletmelerinin faal olup olmadığı bilgisini sayfalarını ziyaret edip telefonla arayıp bilgi almanız faydanıza olur.
İdeal bir Kamp Alanında aradığın ve “olmazsa olmaz” dediğin; buzdolabı, wc, duş, elektrik/internet, sıcak su, ortak kullanım mutfak ve çadırlar için gölge alanlar sunan işletmeleri bir araya getirdik. İlgili bağlantılarına tıklayarak her bir kamp işletmesinin sağladığı hizmetleri ayrı ayrı değerlendirebilirsin.
Aşağıda yer alan Kamp Yerleri , bağlı bulundukları İl veya İlçe emniyet teşkilatlarının izinine tabii olarak kamp yapabileceğiniz , bir işletme tarafından Güvenlik ve Konaklama imkanları sunulmayan doğal alanlardır. Özellikle aileniz ile kamp yapacaksanız İşletmeleri tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Ancak Otostopla minimum bütçelerle seyahat eden bir gezginseniz şayet aşağıdaki kamp yerleri dinlenip geceyi geçirmeniz için elverişli olacaktır. Kamp yerlerinde yer alan imkanlar ve ulaşım bilgileri için tıklayıp ayrıntılarına göz atabilirsiniz. Konakladığınız kamp yeri ile ilgili deneyimlerinizi ilgili kamp yerinin sayfası altında yazabilir, bu kamp yerlerini herkese açık olarak puanlayabilirsiniz.
Karakteristik Akdeniz ikliminin özellikle Nisan ve Eylül aylarında sebep olduğu Yüksek Nem ve Sıcaklık sizi gerçekten bunaltabilir.
Yaz Aylarında Kamp;
Özellikle düşük rakımlı bölgelerde, deniz kıyılarında çam ağaçlarıyla çevrili olsanız dahi aldanmayın. Sıcaklık ve Nem’i son demine kadar hissedeceksiniz. Bu sebeple çadırınızın hava sirkülasyonu iyi bir çadır olmasına ve iyi bir yalıtımı olmasına dikkat etmelisiniz. İyi bir yazlık çadır “ince olmalıdır” savı pek doğru değildir. Bunu sahada farklı tipte çadırlar ile sıcaklık testi yaparak gözlemleme şansımız oldu. Güneş ışınlarını geri yansıtan Fresh&Black tenteler diğer çadırlara göre yaklaşık 3 derece iç ortam ısısını azaltıyor. Ek olarak çadırın üzerine ekstradan kurulacak bir Güneş tentesi bu sıcaklığı daha çok düşürüyor.
Kış Aylarında Kamp;
Kış aylarında ise havalar nispeten ılık seyreder. Yalnızca Ocak ve Şubat aylarında sıcaklık maksimum düşük seviyelere ulaşır. Mevsim normallerinin üzerinde olmadığı sürece kış aylarında da olsa Antalya’da sahil kesiminde sıfırın altında sıcaklıklar görülmez. Ancak yer yer şiddetli rüzgarlarla hissedilir sıcaklıklar sıfırın altına düşebilir. Yüksek rakımlı yerlerde ise hava sıcaklıkları rahatlıkla geceleri sıfırın altına düşebilir. Bu tür yüksek rakımlı yerlerde mutlaka bir (0 derece konfor -10 extreme) uykutulumu kullanmanız önerilir. Sahil kesiminde ise Ocak ve Şubat aylarında +5 / 0 derece extreme yeterli olacaktır.)
Hava durumunu kamp öncesinde mutlaka kontrol edip gerekli ekipmanlar buna göre organize edilmeli.
Türkiye’nin turizm cenneti Antalya mavi bayraklı meşhur plajlarıyla doludur. Büyüleyici berraklıkta tertemiz bir denizi, akvaryumu kıskandıran canlılık çeşitliliği ile Antalya hem suüstü hem sualtı aktiviteler için harika olanaklar sunar. Akdenizin karakteristik tuzlu ve ılıman suları yabancılar tarafından yadırganabilir. Denizden çıktıktan sonra muhakkak tatlı suyla duş almalı ve asla ıslak bir şekilde güneş altında uzun süre durmamalısınız. Tuzlu su ve kavurucu güneş hızlıca yanmanıza sebep oluyor.
Özellikle yaz aylarında güneş ışınlarının en dik açıyla yer yüzüne düştüğü 11:00 – 15:00 saatleri arasında güneş altında durmaktan tamamen kaçınmalısınız. Denize girilecek en ideal saatler; sabahları gün doğumundan önce başlayarak 06:00 – 09:00 saatleridir. Akşamları ise 17:00 ve sonrası güneşin tehlikeli ışınlarına en az maruz kalacağınız saatlerdir.
Genelde kumlu ve çakıllı deniz tabanı olan Akdeniz sahillerinde Sokar Balığı, dip yapısının kayalık olduğu bölgelerde ise Denizkestanesi görülebilmektedir. Bir deniz ayakkabısı veya bir pale ile gönül rahatlığıyla Antalya’nın herhangi bir sahilinden denize girebilirsiniz. Serbest dalış yapanlar veya uzun mesafe yüzmeyi sevenler kesinlikle yanınıza bir Şamandıra almalısınız. Özellikle yüksek sezonda Tur tekneleri, Parasailing vb. Turistik aktiviteler gerçekleştiren ticari ve şahsi tekne trafiği yüksektir. Can güvenliğinize özen gösterin.
Kaputaş Plajı
Kaputaş plajı Antalya’nın en meşhur plajıdır. Öyle ki yüksek sezonda aracınızı yol kenarına park edecek bir yer bulmakta dahi zorlanacaksınız. Turkuaz renginde denizi bembeyaz incecik kumuyla onca trafik keşmekeşliğine ragmen günübirlik gitmeye göz alınabilecek şahane bir yerdir. Nispeten daha sakin zamanlarda gitmek isterseniz Ekim ayı ve sonrasında ziyaret etmenizi öneririz.
Akdeniz’in masmavi sularına davet eden Antalya’nın her bir kıyısında büyüleyici bir denize girebilirsiniz. Şehrin her noktasında denize girebileceğiniz gibi size en uygun noktayı belirlemek için öncelikle doğru bir tercihte bulunmanız gerekiyor. Yüzmeyi orta seviyede biliyor, sığ bir yapıdan hoşlanıyor ve konforlu şekilde yüzmek istiyorsanız denize girmek için ince kumlu plajları tercih edebilirsiniz. “Kum olmasa da olur, deniz ayakkabısı giyerim!” diyenlerdenseniz yüzmek için taş ve kayalık dokusuna sahip kıyılara gidebilirsiniz.
İnce Kumlu Plajlar: Antalya’nın Patara Plajı, Kaputaş Plajı, Lara Plajı, Kundu Plajı, Alanya İncekum Plajı, Phaselis Plajı, Side Küçük ve Büyük Plajı rahatlıkla yüzebileceğiniz ince kumlu bir özelliğe sahip.
Çakıl ve Taşlık Plajlar: Antalya’da kumla uğraşmak istemeyenler için Demre Plajı, Olimpos Plajı, Çıralı Plajı, Kemer Plajı, Konyaaltı Plajı ve Kaş Plajları denize girebileceğiniz popüler rotalar arasında bulunuyor.
– Yüksek sezonda yer bulmak gerçekten çok zor olabiliyor bunu mutlaka göz önüne alıp konaklama planladığın tarihten en azından 15 gün önce yer durumunu işletmelere sormanı öneriyoruz.
– Camping İşletmeleri dışında kamp yapmak sıkıntılı olabiliyor. Belediyeler tarafından kamp için tahsis edilen alanlar dışında rast gele kamp yapmak genelde Polis, Zabıta veya Jandarma’nın çadır toplatması ile sonuçlanabiliyor. Özellikle aile ile kamp yapacaksanız kesinlikle bir kamp işletmesi veya belediyelere bağlı kamp yerlerini değerlendirin.
– Sizin görüşleriniz Kamprota için çok önemli. İnsanlara doğru bilgiler verebilmek adına çok çaba sarf ediyoruz. Konaklamalarınız sonrasında veya esnasında Kamprota’da o an bulunduğun kamp yeriyle ilgili yorum yapabilir, insanlara görüşlerin ile yardımcı olabilirsin. Kaldığın yer Kamprota’da yoksa şayet @kamp.rota instagram sayfamıza görüşlerini belirtebilirsin. Ve hatta dilersen neşeli fotoğraflarınızı instagram hesabımızla paylaşabilirsin.
Fiyatlar sezondan sezona farklılık gösterebiliyor. Örneğin düşük sezonda fiyatları 80 TL/Kişi olan bir işletmenin yüksek sezonda fiyatları 120 TL’ye çıkabiliyor. Bu artışta kısıtlı çadır kapasitesine karşılık artan ilgi ve talep sebep oluyor. Bu sebeple yüksek sezonda rotanı deniz kıyısından Antalya’nın biraz daha iç kesimlerine çevirebilirsin.
Fiyat açısından çok büyük bir fark olmayacaksa da en azından yer bulma açısından şansın yükselirken bir yandan da sahil şeridine nazaran daha çok kafa dinleyebilirsin.
Antalya Kamping İşletmeleri veya Ücretsiz Kamp yerleri ile ilgili paylaşmak istediklerinizi ilgili kamp yeri sayfası üzerinde belirtebilir, puanlama yapabilirsiniz. Antalya Kamp Alanları ile ilgili istek ve önerilerinizi ise İletişim sayfası üzerinden Kamprota’ya iletebilirsiniz.
Otostopla Gezmek Otostopla Gezmek konusuna giriş yapmadan önce kamp konusundan bahsetmek isterim. Kendimi bildiğim ilk
Kıyıköy gezi notları ve gezilecek yerler. Kıyıköy gezi notlarımda kamp, otel ve gezilecek yerler, plajı,
İlk yapıştırıcılar çeşitli bitki bazlı malzemelerden yapılmıştır. Bilinen Tarihteki ilk yapıştırıcı türevi, M.Ö. yaklaşık 70.000
Mersin Gezi Rehberi ile Gezilecek Yerler , Konaklama ve Ulaşım Bilgilerine, Kamp Alanlarına, Doğa Aktivitelerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz..
Bu Kiev Gezi Rehberi ile Kiev içi ulaşımından, alışverişe, gezilecek yerlerden Kiev ile ilgili yerel bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Işık kaynakları hadi neyse de bundan daha büyük problemimiz genelde şarjı biten telefonlarımızdır. Yedek pillerimiz
Türkiye’de kış tatili yapmak için birçok güzel yer bulunmaktadır. İşte Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki kış tatili
Fransız Polinezyası, Fransa’nın uzakdoğu bölgesinde yer alan ve 118 adadan oluşan bir bölgedir. Bu adalar
İlanları Karşılaştır
Karşılaştırlütfen kullanıcı adınızı ya da e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir link alacaksınız.
“Antalya Kamp Alanları” Konusunda Yazılanlar;
Yazılarınızı sürekli takip ediyorum ve bazen kendi blogumda yazarken sizlerin yazılarından bilgi topluyorum. Kamp alanları hakkında ki yazılarınız gerçekten bilgilendirici. Sizleride siteme beklerim. eniyikampalanlari .com